Klundert, 15 mei 2020

Beste Commedia leden, mopshondenliefhebbers en mopshondenfokkers,

Na een rumoerige en emotionele week wil ik u graag op de hoogte brengen van de vorderingen tot dusver.

Toen afgelopen maandag de nieuwsbrief van Raad van Beheer in mijn mailbox belandde had ik geen benul van de gevolgen die deze standaard nieuwsbrief zou hebben. Vooral ook omdat, tegen de afspraken in, er een nieuwsbrief gestuurd is naar alle leden van de Raad van Beheer zonder vooraf de belanghebbende rasverenigingen hierover in te lichten.

Eerst nadat ik de mail volledig had gelezen begreep ik dat het goed mis was. Zoals bij velen van u stond mijn telefoon, mail en whatsapp roodgloeiend. De enige vraag die steeds terugkwam was….

“En wat nu?”…

Daar hebben wij, het bestuur, ons de afgelopen week suf over geprakkiseerd. Ik zal proberen om enige duidelijkheid te scheppen in de stappen die inmiddels gezet zijn.

Er zijn op dit moment twee grote problemen waar we tegen aan lopen. Namelijk het niet meer uitgeven van stambomen aan kortsnuitigen welke niet voldoen aan de criteria én het feit dat Minister Schouten niet akkoord gaat met het aangeboden fokbegeleidingsplan. We kunnen gerust stellen dat het niet meer uitgeven van de stambomen op dit moment prioriteit heeft. In samenwerking met andere kortsnuitverenigingen is bij de Raad van Beheer een overleg aangevraagd. De datum hiervan is nog niet bekend maar dit gaat zeker op korte termijn plaatsvinden.

Ook is inmiddels contact met een aantal juristen gelegd. De FCI is benaderd om support te krijgen en te zien wat de (on)mogelijkheden binnen de statuten en regelgeving zijn.

Daarnaast komen er langs verschillende kanalen ideeën en voorstellen onze kant op. Hier zijn we heel blij mee en deze worden ook allemaal serieus meegenomen in de besprekingen. Immers, we doen dit samen!! Laat het duidelijk zijn dat we de input van jullie als leden heel hard nodig hebben, want deze zaak gaat ons allemaal aan.

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat we op korte termijn met positieve berichten kunnen komen om zodoende de onzekerheid waar iedereen mee te maken heeft weg te kunnen nemen. Vanzelfsprekend is deze complexe problematiek niet één, twee, drie op te lossen.

Mocht u vragen hebben of een positieve bijdrage kunnen leveren dan nodigen we u van harte uit contact op te nemen met het bestuur van Commedia. Misschien zijn niet alle vragen te beantwoorden maar we doen ons best. Nogmaals, we kunnen dit alleen aan door veel te communiceren, dus pak de telefoon, whatsapp, email, messenger en laat wat van je horen.

Uiteraard kunt u een update verwachten van onze kant zodra wij nieuws te melden hebben.

Namens het bestuur

Joke Abbenhuis

Voorzitter Commedia

U kunt geen inhoud op deze website kopiëren.