Uithoudingstest voor 2018

Voor 2018 zal gekeken worden naar verschillende momenten waarop de uithoudingstest georganiseerd kan gaan worden. Bij de uithoudingstest moet de hond 1 kilometer wandelen binnen 11 minuten. Direct voor deze inspanning wordt de hond grondig door een dierenarts onderzocht. De hartslag en de manier van ademhaling wordt in kaart gebracht. Direct na de inspanning wordt de hond wederom onderzocht en dit onderzoek wordt vervolgens na 5, 10 en 15 minuten weer herhaald. Hierbij wordt gekeken hoe de hond herstelt.
Zodra de data bekend zijn kunt u deze terugvinden op deze pagina.

Opgeven kan via onderstaand formulier.
Er volgen nog andere data voor Oosterbeek en Havelte.


De uithoudingstesten van Commedia vinden plaats in het noorden of zuiden van het land. In het noorden word deze gehouden in Havelte aan de Molendwarsweg 3 en in het zuiden in Oosterbeek aan de Pietersbergseweg 14. Beide locaties zijn van de betreffende dierenarts. Voor het Noorden word de test afgenomen door Jeroen Jen Hong Li en voor het zuiden door Hildeward Hoenderken.

Mochten deze data niet passen dan is er de mogelijkheid om een tussentijdse test te regelen bij 1 van deze dierenartsen. Bij een test moet een bestuurslid aanwezig zijn, deze krijgt kilometervergoeding a €0,19 per km. Alle extra kosten van de dierenarts zijn ook voor rekening van diegene die de test aangevraagd heeft. Soms is er de mogelijkheid dat er toch nog een paar mopsjes bij kunnen en de kosten dus gedeeld kunnen worden.

Kosten voor de uithoudingstest:

  • Leden: €7,50 per deelnemende mops excl. Patella luxatie onderzoek
  • Leden: €10,00 per deelnemende mops incl. Patella luxatie onderzoek
  • Niet-leden: €35,00 per deelnemende mops excl. Patella luxatie onderzoek
  • Niet-leden: €40,00 per deelnemende mops incl. Patella luxatie onderzoek

Bovenstaande kosten zijn bestemd voor de betreffende dierenarts. De kosten voor de kilometers van het bestuurslid bedragen €5,00 per deelnemend persoon. Wij vragen u wel tijdens de uithoudingstest de kosten gepast te betalen.


Dierenkliniek de Woldberg biedt tijdens de uithoudingstest de mogelijkheid aan om een titerbepaling te laten doen bij uw hond of tegen een gereduceerd tarief te laten enten.
Deelnemende honden hebben voorrang bij de titerbepaling, in overleg kunnen meer honden deelnemen aan het titeren.

  • Titerbepaling 39 euro (Wanneer blijkt dat de bescherming onvoldoende is, dan is de extra vaccinatie die het dier nodig heeft gratis)
  • Ziekte van Weil enting 14,30 euro
  • Cocktail enting 16,35 euro
  • Rabies 21,85 euro

Opgeven kan bij Oegelien.